Det går den veien høna sparker!
(Eller: Hvor høyt flyter ei and?)

En Greenpeace-aktivist viste seg å være forfatter i IPCC WG3, og klimaorganet har høstet massiv kritikk for dette. Her i landet har de allerede bestemt seg for hvilke deltakere vi skal sende til IPCC-AR5, og er vi særlig bedre enn Tyskland var da de sendte en grønn aktivist? Her er fra slutten av lista, delrapport 3:

Tiltak og virkemidler for å redusere utslipp

Annegrete Bruvoll, Statistisk sentralbyrå, hovedforfatter
Edgar Hertwich, NTNU, hovedforfatter
Frank Sperling, WWF, hovedforfatter
Daniel Mueller, NTNU, hovedforfatter
Snorre Kverndokk, Frischsenteret, høringsredaktør

Frank Sperling
Senior Advisor Climate Risk, Forest & Carbon
WWF Norway,
Oslo

From WWF, Norway:
WWF-Norway participating in UN climate panel
18 scientists and experts are chosen as members of the IPCC, fifth assessment report. Among these are WWF-Norways expert Frank Sperling.

Og sannelig har den godeste Sperling enda flere arbeidsgivere: worldbank.org, der han har produsert denne rapporten, Transitioning to climate resilent development: Perspekctives from communities in Peru and Ecuador

Aner man et kommende rabalder?
Klimaforskning
Arkiv
Orkanen Katrina 8. aug. 2005. noaa.org
Til toppen av siden
Michael Mann med enda ei hockeykølle

Og slikt går ikke upåaktet hen i bloggverdenen. Jeg tar ikke for meg grunnlaget for de voldsomme reaksjonene, for ikke å si fullstendige slakten av nok ei kølle, men velger i stedet å avslutte dette skråblikket med to nye, fantastiske klimategninger av Josh fra Cartoons by Josh:
Det æl ikke gull alt som glimlel!

Disse ord kom utkikksmannen i tønna på sjørøverskipet i tegneserien Asterix med da gallerne for hvem vet hvilke gang hadde senket skuta deres, og han fløt alene rundt på havet i utkikkstønna si.
På samme vis er det også med IPCC-skuta, og dets kaptein Rajendra K. Pachauri. Flere og flere saker hefter nå nå så negativt ved denne klimaets flaggbærer og dens leder, at bloggosfæren de siste dager har gått nærmest amok. Siste skudd for baugen er saken Steve McIntyre kaller IPCC WG3 and the Greenpeace Karaoke..

Svært mye tyder på at den indiske pirat vil lide samme skjebne som krabaten på bildet over. Mainstream media har sviktet oss totalt i klimasaken, men ledere for forskjellige klimainstitusjoner får så absolutt med seg hva som skjer, og det mer enn mumles om falitt, sammenbrudd og krav om omfattende omstrukturering av IPCC. Svært mange mener at eneste vei nå er å gå så drastisk til verks som å nedlegge hele IPCC. Å sende skuta til bunns i skammens hav. Kanskje havner de der sammen med medlemmene av nobelkomiteen, som i politisk iver og kåtskap etter makt tildelte IPCC Alfred Nobels Fredspris?

Vi kan lite annet enn håpe på at de dermed tar med seg alle overdrivelser om klimaframtiden, Al Gore og store deler av den vitenskaps-aktivistiske gjengen, av mange kjent som "The Hockey Team". Og det er flere med dem.

Meget fritt etter Churchill:

Aldri tidligere har så få, ødelagt så mye, for så mange!