Klimaforskning
forskning, politikk og
debatt rundt klima
Orkanen Katrina 8. aug. 2005
Viktige linker i klimadebatten
Oversikt over temperaturer i Norge
Tildelinger av Klimarosen 2013

Klimarosen for juli 2013 tildeles: Steinar Jakobsen for hans iherdige innsats for å åpne opp øynene til de som er autoritetstro. Spesielt må han roses for å ha introdusert omtale av all den juksteringen som foregår.
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen for juni 2013 tildeles: Knut I. Bakke for hans oversettelse av boken til Donna Laframboise: Den oppblåste tenåringen, som ble tatt for å være verdens topp klimaekspert
Foruminnlegg HER.

Klimarosen for mai 2013 tildeles: Per Jan Langerud for hans iherdige innsats for å øke forståelsen om isforholdene i polområdene og boka: Klima, is og forskerfeil.
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen for april 2013 tildeles: Morten Jødal for hans utrettelige kamp for et vitenskapelig syn på artsmangfoldet og livet i havet og på land.
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen for mars 2013
tildeles: Olav M. Kvalheim for hans viktige bidrag ved å informere om ClimateGate 1.0, samt hans innsats for å få en vitenskapelig debatt om klimamodellene.
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen for februar 2013 tildeles: Willy Fjeldskaar, for hans innsats med å spre kunnskaper om de globale havforholdene og for å fremme vitenskapen i IPCC- hypens og overdrivelsenes tid.
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen for januar 2013
tildeles: Onar Åm for hans bok: Kampen om klimaet, som kom ut allerede i 2007. Boka er meget kritisk til IPCC og AGW.
Foruminnlegg
HER.


Tildelinger av Klimarosen 2012

Klimarosen for desember 2012 tildeles: Martin Hovland, for hans bestrebelser på å beholde det vitenskapelige standpunktet i klimadebatten. Nå sist i artikkelen på ABCNyheter: Klima-endring i revers?
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen for november 2012 tildeles: Jan-Erik Solheim for hans betydelige engasjement gjennom mange år, for å øke kunnskapen om solas innvirkning på klimaet. Dette har han gjort via vitenskapelige artikler, foredrag, undervisning i VGS og som medforfatter til klimaheftet ”Naturen”. Han er anerkjent internasjonalt.
Foruminnlegg HER.

Klimarosen for oktober 2012
tildeles Kjell Stordahl, for sin iherdige kamp, i saklig stil, for å vise at den globale temperaturen har flatet ut etter år 2000, og for sitt viktige bidrag i heftet ”Naturen – ikke menneskene – styrer klimaet”.
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen for september 2012 tildeles Ole Humlum for driften av det særdeles viktige nettstedet Climate4you, for boka ”Det ustyrlige klima”, for sitt bidrag i heftet ”Naturen – ikke menneskene – styrer klimaet” og alle artiklene som bidrar til økt kunnskap om det naturlige klimaet.
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen for august 2012 tildeles Fritz Vahrenholt. Han har skrevet klimaboken: Die kalte Sonne (2011), sammen med Sebastian Lübing. Vahrenholt har tatt et oppgjør med mange av de feil og svakheter som preger IPCC-arbeidet. Han var tidligere en kjent tysk alarmist, men har nå skiftet side.
Fritz Vahrenholt erhält norwegischen Klimapreis von Klimaforskning.com
Foruminnlegg HER.

Klimarosen for juli 2012 tildeles Henrik Svensmark for hans vitenskapelige arbeid med å forklare dannelse av partikler, som følge av kosmisk stråling.
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen for juni 2012 tildeles til Erik Bye for hans formidable innsats for å holde klimadebatten på rett spor på en klok, hyggelig, saklig og grundig måte. Hans utallige klima-kronikker i MSM er en inspirasjon, og viser både alarmister og skeptikere hvordan klimadebatten bør føres.
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen for mai 2012 tildeles Tom V. Segalstad for hans iherdige vitenskapelige innsats gjennom mange år, for CO2's naturlige liv. Han var reviewer for IPCC, men valgte å trekke seg pga. store uenigheter om det faglige.
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen for april 2012 tildeles Ole Henrik Ellestad for hans arbeid med å fremme et vitenskapelig syn på klimaendringene, gjennom opptredener i radio- og TV-debatter, mange viktige bidrag i bl.a. Samtiden, og bidrag til å gjøre ClimateGate 1.0 godt kjent i Norge. Han er nyvalgt leder av Klimarealistene.
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen for mars 2012 tildeles Per Engene: Han har skrevet klimaboken: KLIMAET – Vitskap og politikk (sammen med Göran Tullberg), og han var initiativtager til dannelsen av Klimarealistene i 2008.
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen for februar 2012 tildeles Pål Brekke, for hans lange og utrettelige kamp for å få inn andre klimafaktorer enn CO2 i debatten her i Norge.
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen for januar 2012 tildeles Ole Humlum, Kjell Stordahl og Jan-Erik Solheim, for deres to artikler med klimamodeller uten bruk av CO2.
Foruminnlegg
HER.

Klimarosen 2013
Klimarosen 2012
Appinsys
Austr. Climate Madness
Bishop Hill
Bob Tisdale
C3 Headlines
Cartoons by Josh
CFACT
Chiefio
CICERO
Climate Audit
Climate Change (NIPPC)
Climate Depot
Climate4you
Climate Skeptic
Climometric
CO2 Science
Die kalte Sonne
Digging in the Clay
Enthusiasm, Scepticism and Science
Friends of Science
Fugl Fønix
Glover, Peter C.
GWPF
Hockeyschtick
ICECAP
Intern. skeptikeroversikt
James Delingpole
Joanne Nova
Judith Curry
JunkScience
Klimaagnostikere
Klimadebat DK
Klimarealistene
Klimatilsynet
Luboš Motl
MasterResourse
Niche Modeling
No Frakking Concensus
Not-a-Lot-of People ...
NoTricksZone
Pointman's
RealClimate
Real Science (Goddard)
Roger Pielke jr
Roger Pielke sr
Roy Spencer
Science of Doom
ScottishSceptic
Segalstad, Tom V.
SPPI
Tallbloke
Terje Wahl
The Air Vent
The New Zealand Climate Science Coalition
The Blackboard
The Climate Scam (svensk)
Veien opp
William M. Briggs
WUWT

* * *


ENSO som solas enerådende og allmektige eksekutør - diskusjon
ENSO forklart på norsk - PDF

Linker i forbindelse med Heartland-saken.

IPCC-rapporter forkortelser:
I forumet
I PDF-fil